tirsdag, januar 06, 2009

WiFi fortsat

Hm, jeg er i det mindste blevet lidt klogere på to områder. Det ene er at Apple selv skriver at en Airport Express kun kan bruges som repeater i et netværk der udelukkende er baseret på Airports. Der er godt nok et sted beskrevet hvordan man får det til at fungere med ét andet navngivet AP - men det er ikke nok til at jeg vil forsøge den løsning. 

Det andet der er gået op for mig, er at der jo ikke kun er et skelet af smalle stålskinner i væggen bag HiFi'et. Der står også et fuld højde køleskab ved siden af en indbygningsovn og en microovn der er placeret lige over hinanden lige på den anden side væggen. Det vil sige at der er mere end en kvadratmeter jern i flere lag umiddelbart bag Squeezebox'ens antenne. Selv når maskinerne ikke arbejder udgør det jo en ganske kraftig afskærmning for radiobølger. Det er nok her en stor del af roden til miseren skal findes.

Det betyder jo så også at idéen om en WiFi repeater placeret udenfor "skyggeområdet" - set fra både AP og Squeezebox - lyder som en meget plausibel mulighed.

Ingen kommentarer: