lørdag, maj 27, 2006

Feriemusik - det spiller

Med en indbygningsboks til autoradio (fra DCT - part nummer 1873000) og to stykker 9 mm bøgetræ til at løfte boksen op til forkanten på hylden, kom radioen på plads idag. Det interessante spørgsmål var hvordan jeg fik gjort radion fast på hylden. Løsningen er (og jeg håber det bliver ved med at være) 4 striber velcro. Lidt bøvlet at få en hæftepistol ind, men det gik.

Antennen er løst med ca en meter almindelig ledning, proppet fast i hullet til antennestikket med en tændstik - indtil jeg får fat i et mere reglementeret stik. Ledningen går op i overskabet og hen langs loftet øverste på væggen. Fastgørelse? - gaffatape i tynde strimler. Det virker glimrende, alle 4 DR-kanaler, 100FM og Energy går klart igennem.

Der kommer billeder senere.

onsdag, maj 24, 2006

Feriemusik (anlæg)

På vores påskeferie til Alsace (se Feriebloggen) i år havde vi stor glæde af at have en flok MP3 filer på den bærbare pc, med lyd ud over de medbragte pc-højttalere. Det var lidt bøvlet med alle ledningerne på kryds og tværs i campingvognen, men Mozart eller Patsy Cline på en regnvejrsdag var det hele værd. Det gav smag for noget nemmere og bedre integreret. Løsningen er blevet en autoradio til en fornuftig pris, i en udgave der både kan spille CD'er og MP3 filer fra enten CD-Rom, USB stick eller SD-kort. Samtidigt kan den køre direkte på campingvognens batteri (pc-en skal helst have 230V, dens batteri kan kun holde ca en time og pc-højttalerne skal have 230V for at fungere). Den anden halvdel af løsningen er et par auto-højttalere (nej, ikke ren HiFi - men mindre kan også gøre det. Ganske vist har jeg da tænkt lidt på hvor stort et kabinet et par af de mindre Fostex enheder egentligt har brug for, og hvor man kunne integrere det? - og så kunne en T-amp jo nok køre ganske fornuftigt med et 110 AH batteri som strømforsyning ;-) ).

I LMC'en er der ved rundsiddegruppen et par glimrende hjørner, med en solid, men aftagelig bundplade. Den helt rigtige placering af højttalerne. Der var blot den lille hage ved det, at der 2 cm længere oppe sad en plade på tværs, lige hvor magneten på højttalerenheden rager 4 cm op. Og denne plade kan ikke afmonteres. Frem med en hånddrevet stiksav, og resultatet blev ganske brugbart.


Højttalerne blev monteret i hver sin hjørneplade, og det ser da faktisk ud til at det har været meningen hele tiden?


Så langt så godt. Ledningerne blev trukket til ca den hylde (over bogskabet, for de indviede) hvor radioen skal placeres, og det er tid til den første test - med en radio der blot ligger på hylden, ledninger med rigeligt slack og Figaros Bryllup i cd-spilleren. Det lyder rigtigt godt! Nu skal vi have fundet en boks til montering af radioen. Vi havde først tænkt på at lave en selv, men 19 mm MDF er alt for kluntet. I stedet skal vi se om ikke vi kan finde en fornuftig monteringsboks - DCT har f.eks en der ser god ud, så er det bare med at finde en forhandler der har den, eller relativt hurtigt kan skaffe den.

Så mangler der bare en antenne. En mulighed er en forbindelse til den antenne vi får monteret på vognen, men jeg vil dog først lige prøve om ikke det fif jeg læste et sted - en meter ledning i et overskab - kan bruges. Imorgen!