fredag, januar 02, 2009

Jeg nåede det!

I går fik jeg lige akkurat bestilt en Cambridge Audio DacMagic hos HiFi-Klubben til gammel pris. Selvom de først kan levere engang i februar fik jeg den til gammel pris - 1499,-, hvor prisen fra i dag er 1999,-.

Hvad det er? - en digital til analog konverter af glimrende kvalitet hvis man skal tro de mange tråde på nettet der har prist den i høje toner siden sidste sommer. Humlen er at den skal hæve kvaliteten af musik fra Squeezebox'en ganske meget, så det fulde udbytte af de store FLAC filer rigtigt får lov at vise sig. Samtidigt bliver det også spændende at høre om den kan gøre noget positivt for CD-afspilleren. CD-afspilleren er i forvejen ikke helt almindelig, den startede sit liv på samlebåndet som en ret ordinær Marantz CD4000 maskine, men var derefter en tur rundt om nogle gale/geniale hollændere der byggede den om til en AH! Njoe Tjoeb 4000. Det vil blandt andet sige at den har fået et analog udgangstrin bygget over rør. Den blev købt for en del år siden, efter jeg havde læst den meget positive anmeldelse på TNT-Audio. CD-spilleren lyder stadig rigtigt godt, men det bliver interessant at høre hvad en helt moderne DAC kan give af forskelle.

Det er jo et stykke tid til februar endnu, så i mellemtiden kan jeg jo overveje om jeg vil bruge coax eller optiske kabler mellem signalkilder og DAC? - Da afstandende bliver minimale (alt samlet i samme møbel) så tyder det for tiden på at coax er den rigtige løsning. Jeg lover at vende tilbage med både første og mere vedvarende indtryk når tiden kommer.

Ingen kommentarer: