fredag, januar 16, 2009

Head-Fi

Det må være på tide med noget ordentlig hovedtelefon lyd. Jeg har i flere år haft et par glimrende Sennheiser HD-570 hovedtelefoner. I det mindste tror jeg de er glimrende. Min forstærker har ikke hovedtelefonudgang og hovedtelefonudgangene på diverse CD-spillere, computere og bærbare afspillere står ikke rigtigt mål med det jeg tror Sennheiserne burde kunne give. De små afspillere har ikke kræfter til at trække dem og CD-spilleren giver et meget mørkt og nærmest svampet lydbillede. Nu tror jeg heller ikke det gode analoge rør-trin er blandet ind i hovedtelefonudgangen på min Njoe Tjoeb 4000 CD-spiller (en temmelig modificeret standard Marantz CD-4000 maskine fra for 6-8 år siden). Den rigtige løsning må være en egentlig hovedtelefon forstærker.

I går tog jeg så beslutningen og bestilte en Argon HA1 hovedtelefon forstærker hos HiFi-Klubben (mens jeg stadig går og venter - ikke helt tålmodigt - på min Cambridge DacMagic, der efter sigende kommer engang i februar). Jeg har læst en del godt om denne hovedtelefon forstærker, og så er den til at få fat i til en nogenlunde rimelig pris. Det skal da ikke nægtes at tænderne (og ørerne?) kan løbe i vand når jeg læser om den rent rørbestykkede Little Dot MK III ht-forstærker. Men dels er den ikke sådan lige at få fat i, og dels kunne jeg forestille mig at prisen har rykket sig lidt før den står i Nordvest-Sjælland i forhold til de priser man ser på amerikanske sider ;-)

Jeg har tænkt på hovedtelefon forstærker i flere år. En af de ting der er med til at beslutningen kom nu, er at jeg har set et sted at min Exposure forstærker faktisk har et passivt indgangstrin. Det betyder at jeg kan sætte hovedtelefon forstærkeren til tape-out, og bruge Exposurens indgangsvælger - altså skal der ikke skiftes rundt på kabler når man skifter mellem hovedtelefoner og højttalere - det er kun et spørgsmål om hvilken forstærker der tændes for.

Nu er det tæt på et døgn siden jeg bestilte forstærkeren - og den er ikke engang kommet endnu! Og jeg som er så tålmodig en sjæl ;-)

Ingen kommentarer: