onsdag, december 17, 2008

Beethoven går man aldrig fejl af

Heldigvis virker teknikken nu som regel - så der kan høres den musik der er hele formålet.

Efter er være tæt på vejs ende med Beethovens strygekvartetter med Guarneri kvartetten - jeg mangler kun nummer 16 for at være hele vejen rundt - er jeg så småt begyndt på klaversonaterne. Det blev til nummer 4 i går aftes og nr 1 her til aften. Det er de gode indspilninger med Anne Øland der er på vej ind på musikserveren og ud over Squeezebox'en.

Af andet godt der kommer i sving for tiden er klarinetkoncerter af Carl Stamitz. Stamitz er en af de gode Bøhmere fra sidste halvdel af 1700-tallet der har skrevet stribevis af dejlig musik. De har dog det store uheld at blive overstrålet af geniet over dem alle. Hvis ikke Mozart havde lagt alvorligt beslag på denne tidsperiode, er jeg sikker på at de ville være meget mere kendte.

I går aftes fik jeg hørt Stamitz dobbeltkoncert for klarinet og fagot. I dag blev det hans dobbeltkoncert for 2 klarinetter. Begge dele står distancen godt i den tidlige Wiener-klassik, sammen med de lidt tidligere Bach-sønner og mange andre gode kolleger. Samlingen indeholder også 4 koncerter for (enkelt) klarinet af Stamitz - det begynder også at ligne en lille serie.

Ingen kommentarer: