tirsdag, december 23, 2008

En juletradition blev brudt

Og den blev endda brudt to gange. De sidste mange år har jeg pyntet juletræ juleaftensdag, mens jeg hørte Händels Messias. Det er en rigtig dejlig tradition, men i år blev den brudt. Ikke bare pyntede jeg juletræ lillejuleaftensdag, men det var til tonerne af Bachs Juleoratorium. Ingen helligbrøde, og det kan bestemt også bruges ;-)

Juletræet blev lige som det skulle - ingen hvide designer-juletræer her, men meget traditionelt. Her er mange glas-ting og mange papirting. De nyeste glasting er kugler der er nogle få år gamle, de ældste er klokker fra min fars barndomshjem - nogle af dem tror jeg endda er fra mine oldeforældres hjem. Der er noget helt specielt ved julepynt der har været brugt hvert år i mere end 100 år. Papirtingene er gennemgående nyere, langt de fleste er fra vores børn var mindre - der er mange gode juleklippedage i de hjerter, kræmmerhuse og flettede stjerner. Undtagelsen er efterhånden kun 2 klassiske hvide papirengle som jeg tror er ældre end mit barndomshjem. 

Faktisk stemmer vores juletræ ganske godt med de gamle sange. Her er både flag, trommer, en trompet, lys som fugle på kviste og en enkelt glasfugl med sin meget skrøbelige fjederklemme og lange bløde hale. Og naturligvis kugler, kræmmerhuse, hjerter, papirstjerner, engle, slikstokke og små pakker.

Med ønsket om en masse dejlig musik til alle - Glædelig Jul allesammen! 

Ingen kommentarer: