lørdag, november 29, 2008

Upålideligt / ustadigt WiFi

Den primære kilde til musik for tiden er Squeezebox'en som kører trådløst fra musikserveren i arbejdsværelset. Det går for det meste også fint, men i perioder får den trådløse forbindelse hikke. Lige pludseligt falder den ud - nogen gange kommer den igen efter få sekunder, andre gange tager det måske et halvt minut eller mere og så springer den ofte frem til næste sats. Det er temmeligt generende, og jeg har endnu ikke fundet hverken forklaring eller systematik.
Man kunne tro at det er relateret til Squeezebox'en, men det lader det nu ikke til, da vores bærbare pc har samme problem med at køre trådløst fra det hjørne af stuen hvor også Squeezebox'en står.
Da Squeezebox'en kører 802.11g - altså maks 54 Mbps - mens pc'en kører 802.11n - altså maks 300 Mbps - med en Wifi adapter af samme mærke som access pointet, lyder det heller ikke som hverken et spørgsmål om fabrikater eller divergerende standarder. Der må være tale om radiobølgernes iboende ustadighed!

Jeg overvejer om der skal en WiFi repeater til for at gøre det helt stabilt? Der kan være længere perioder hvor alt kører perfekt, og derefter sker det igen og igen i en dag eller 2, før det atter stabiliserer sig. Fænomenet er altid stærkest i det hjørne af stuen hvor musikanlæget står (det er også det hjørne der er længst fra access pointet). Det sker sjældent i den anden side af stuen, og det sker aldrig i arbejdsværelset. Det må hænge sammen med vores lokale "geografi". Det kunne tyde på at en strategisk placeret repeater kan være løsningen. Næste spørgsmål er så om en repeater skal være af samme fabrikat som AP'et for at man ikke skaber et nyt sæt af problemer. 802.11n standarden er jo ikke en fasttømret standard endnu, så den mulighed er ikke helt fjern. Der må læses før der kan løses!

Ingen kommentarer: