søndag, januar 13, 2008

Musikserveren

Nu har jeg efterhånden skrevet så meget om min musikserver baseret på Slimserver der kører på en Linksys NSLU2 fra Cisco, så det må være på tide med et billede. Her har vi så parret, med NSLU2 til venstre og harddisken - en Western Digital MyBook på 320 GB til højre.
Det kører perfekt med den nye Squeezebox og bestræbelserne for øjeblikket går på at lægge musikken ind. Foreløbigt er der omkring 150 timer inde - men meget mangler endnu ;-)

4 kommentarer:

Roadrunner sagde ...

Hej Klaus,
jeg har samme setup som dig, bortset fra at jeg har en Maxtor OneTouch 300G koblet til min unslung NSLU2 og mine musikfiler er i MP3 format. Det har kørt perfekt (omend lidt langsommeligt) indtil jeg havde tilføjet flere musikfiler, og satte den til at lave en rescan. Så fandt den de første ca. 1200 filer og gik så ned med en meddelelse i loggen om duplicate entries. Nu kæmper jeg med at få nulstillet databasen, og få den til at scanne igen.

Klaus sagde ...

Hej!
Så først din kommentar idag - hyggeligt at høre at andre roder med de samme løsninger. Hvis du ikke har fået has på databasen endnu, var det så en ide at ændre musikdirectory til noget tomt, udføre en fuld scan og derefter rette tilbage til det originale musikdirectory og udføre endnu en fuld scan?

Har du forresten lagt mærke til at der konstant - med nogle sekunders mellemrum - er aktivitet på harddisken også uden at hverken Squeezebox eller tilsluttede computere foretager sig noget på NSLU'en? Det undrer mig, og jeg har ikke kunnet finde en forklaring.

Roadrunner sagde ...

Hej Klaus

Roadrunner sagde ...

Hov, det var en smutter.
Det er lang tid siden, jeg har haft tid til at rode med boksen, men nu rør det lidt på sig igen.
Ja, min Maxtor spinner heller aldrig ned mere - det er lidt træls.
Jeg har siden fået installeret MusicBrowser, som jeg nu kan anvende til at afspille fra min egen musiksamling ligegyldig, hvor i verden jeg er. I den forbindelse blev jeg opmærksom på problemerne omkring character set.
Lige nu kan jeg se de rigtige mappe-navne og filnavne i min musicbrowser og i windows med samba. men når jeg bruger Squeezeboxen (eller slimserver web-interface) til at browse musicfolder er danske karakterer ulæselige.
Ved du hvordan man sætter slimserveren op til utf-8 ?
Slimserver viser:
SlimServer Version: 6.5.1 - 11206 - Linux - EN - iso-8859-1
Server IP address: 192.168.200.77
Perl Version: 5.8.8 armv5b-softfloat-linux
MySQL Version: 4.1.20

og jeg ville gerne have iso-8859-1 til at være utf-8.