søndag, december 30, 2007

Jeg vil have en Mac!

Ikke at det direkte har noget med musikken at gøre - mit musik workflow fungerer heldigvis udmærket på både XP og Vista for tiden. Men den sidste artikel om musikken skulle jo have haft et billede af den nye Squeezebox. Jeg kan sagtens tage billeder, men Photoshop og Vista er i den grad blevet uvenner at billederne ikke kommer længere end til kameraet for tiden.

Baggrunden er en længere historie hvor det væsentlige er at jeg for et par uger siden blev nødt til at geninstallere Vista på vores primære pc. Det lykkedes efter en del bøvl og selv vores mail fik jeg (stort set) på plads igen. Men Photoshop Elements 5.0!

Første forsøg fik fjernet driveren til cd-drevet. Det er åbenbart et velkendt fænomen der kan optræde når man afinstallerer et program der kan skrive cd-er (dybt logisk! - især at der ikke er en egentlig løsning til det). Det kostede endnu en (dennegang helt ren) installation af Vista, efter jeg havde prøvet at hælde XP fra vores forrige pc ind. Det er bare en reetablerings cd vi har med XP og ikke en fuld udgave, så det gik ikke - den havde kun drivere til præcist den hardware den pågældende pc var født med så den kunne ikke engang læse cd'en (efter at være bootet fra den!!!).

Næste forsøg med Photoshop Elements (PSE) gik heller ikke godt. Den startede fint, men stod så og påstod at den ledte efter plug-ins - og blev ved med det. Og jo, jeg havde hældt opgraderingen til PSE 5.0.2 på - det er den der giver support for Vista. Nå, PSE cd'en har en mulighed for at reparere installationen - rette registry entries osv. Det blev prøvet - igen uden held. Denne gang var der dog en ny variant, cd-drevet fungerede stadig, men til gengæld var alle brugerrettigheder (også SYSTEM osv) forsvundet fra vores Fotos-directory - og kun fra det!

Spørg mig ikke om hvad der egentligt sker? - Nu er jeg bare så træt af Vista at jeg er begyndt at at spekulere over om ikke løsningen er en Mac? Vista er simpelthen for meget for nervesystemet ;-)

Ingen kommentarer: