søndag, januar 13, 2008

Squeezebox'en

Og så - for at demonstrere at PSE virker, og for at vise hvad de sidste mange indlæg i bund og grund har handlet om, et billede af Squeezebox'en:


Og endnu et, hvor den er tændt og klar til at "Free your music"!

Vista og Photoshop

Det er et kapitel helt for sig selv. Jeg tror efterhånden ikke på at den patch (version 5.0.2) der findes til at opgradere Photoshop Elements version 5 til at køre på Vista er helt sund.
Efter en fuldstændig clean installation af Vista (fra en repartitioneret og reformateret harddisk) kørte Photoshop Elements (PSE) fint på min bruger-id. En dag spurgte Jette hvor alle vores billeder var henne. Nåh - udbryder jeg - det er bare fordi du ikke kører på det rigtige PSE katalog - nu skal jeg! Jeg valgte vores korrekte katalog - og så gad PSE ikke svare mere! Organizeren var totalt død (også fra min bruger), mens editoren dog trods alt fungerede (men hvor længe!).
Det gav kraftige overvejelser om det var NU vi skulle skifte til Mac, men den fik dog én chance mere. Det kunne jo være at PSE version 6 - der er født til Vista - var bedre? Den findes også til download i en 30 dages prøve version, det må prøves.
PSE 5.0.2 blev afinstalleret - hvad der endnu en gang førte til at CD-drevet forsvandt (- her høres diverse udbrud på en blanding af tyrkisk og en obskur kinesisk bjerg-dialekt!). Denne gang fandt jeg dog et link til en side der forklarede hvordan man med et dybt greb i Regedit ordnede den sag - se her, hvis du er i samme situation (postingen af asfan42069 fra 13/5-2007, 17:04).
PSE 6.0 blev hentet ned og installeret. Selvom jeg troede at jeg havde slettet alt der havde med den gamle PSE 5.0.2 at gøre (inklusive skjulte directories under c:\users\<brugerid>\AppData\Roaming) så kendte den vores PSE katalog, der ikke ligger på standard stien (lidt foruroligende?) - men alt ser nu ud til at virke, fra begge vores brugere. Den har 29 dage endnu til at vise at alt er godt!

Musikserveren

Nu har jeg efterhånden skrevet så meget om min musikserver baseret på Slimserver der kører på en Linksys NSLU2 fra Cisco, så det må være på tide med et billede. Her har vi så parret, med NSLU2 til venstre og harddisken - en Western Digital MyBook på 320 GB til højre.
Det kører perfekt med den nye Squeezebox og bestræbelserne for øjeblikket går på at lægge musikken ind. Foreløbigt er der omkring 150 timer inde - men meget mangler endnu ;-)